SI
Franc Bogovič: Dosežen zgodovinski dogovor glede zmanjšanja toplogrednih izpustov v EU
Pogajalci Evropskega parlamenta in Sveta EU so včeraj dosegli dogovor glede zakonodaje o evropskih podnebnih pravilih, t. i. evropski podnebni zakon (European Climate Law), najboljše sporočilo za ohranitev Zemlje, ki danes praznuje svoj dan
ČASOPIS V FOKUSU
Novice

Četrtek, 22. april 2021 ob 15:13

Odpri galerijo

Bruselj, Koprivnica, 22. april 2021 - Pogajalci Evropskega parlamenta in Sveta EU so včeraj dosegli dogovor glede zakonodaje o evropskih podnebnih pravilih, t. i. evropski podnebni zakon (European Climate Law), ki predstavlja ključni element zakonodaje EU na njeni poti k podnebni nevtralnosti ter je hkrati osrednji strateški del zakonodaje iz Evropskega Zelenega dogovora. Ključni element zakonodaje je določitev izjemno ambicioznega cilja za 55 % zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov do l. 2030 glede na l. 1990, doseganje katerega bo zahtevalo velike prilagoditve tako v industriji kot v navadah potrošnikov. Na današnji Svetovni dan zemlje se je glede sprejetja podnebnega zakona odzval tudi evropski poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu in podpredsednik SLS Franc Bogovič (SLS/EPP).

Bogovič, ki je kot pogajalec politične skupine EPP sodeloval pri oblikovanju mnenja Odbora za kmetijstvo in razvoj podeželja (AGRI) k navedeni zakonodaji, rezultat pogajanj sprejema z velikim navdušenjem in olajšanjem hkrati. „Izjemno sem vesel, da je pogajalcem uspelo doseči dober dogovor, ki na eni strani EU postavlja na prvo mesto med svetovnimi velesilami glede boja proti podnebnim spremembam, na drugi strani pa vsebuje ukrepe, ki bodo evropsko gospodarstvo spodbujali pri t. i. zelenemu prehodu. Olajšanje pa čutim zaradi dejstva, da nam je, predvsem po zaslugi pogajalcev EPP, uspelo ohraniti cilj 55 % neto zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov do l. 2030, ki ga je na podlagi znanstvene ocene učinka predlagala že Evropska komisija, potrdile so ga tudi države članice EU. A je nato Evropski parlament v svojem stališču, ob nasprotovanju večine poslancev EPP, ta cilj dvignil na 60 %, kar bi bilo za naše gospodarstvo, kmetijstvo in gozdarstvo nevzdržno,” pojasnjuje Bogovič in dodaja, da smo v zadnjih 30 letih zmanjšali izpuste za 25 %, zdaj pa bomo morali v prihodnjih devetih letih izpuste zmanjšati še za dodatnih 30 %, kar bo zahtevalo izjemne napore s strani vseh.

„S tem podnebnim zakonom smo v vsakem primeru bolj ambiciozni kot ZDA, ki se pod novo administracijo vrača med podnebno najambicioznejše države. V ZDA trenutno razpravljajo o cilju 50 % zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov glede na ravni iz leta 2005, kar se morda sliši veliko. A merjeno glede na leto 1990 to pomeni zmanjšanje za 43 %, torej 12 odstotnih točk manj kot EU. Dodatno je treba upoštevati tudi, da v ZDA na prebivalca proizvedejo veliko več izpustov kot v EU,” nadalje izpostavlja Bogovič.

Bogovič je pozdravil tudi dejstvo, da bodo v doseganje cilja neto izpustov vključeni tudi ponori izpustov CO2 iz gozdov, kmetijske in preostale vegetacije, ki nase naravno vežejo CO2 in lahko igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju tovrstnih izpustov v ozračje. „Količina ponorov, ki se bo upoštevala pri cilju zmanjševanja toplogrednih izpustov, je omejena na 225 MT CO2, kar ustreza 2,2 % cilja. Hkrati se bo z vso področno zakonodajo s področja kmetijstva in gozdarstva poskušalo zagotoviti povečevanje količine ponorov, kar bo predstavljalo spodbude za sisteme trajnostnega kmetijstva in upravljanja z gozdovi, kar je pomembno za gozdnate in zelene države, kot je Slovenija. Na zahtevo EPP je bila namreč v zakonodajo vključena zahteva po nagradi upravljavcev zemljišč, kot so lastniki gozdov in kmetje, kadar zmanjšajo izpuste in zlasti, kadar ustvarjajo ponore, na primer z gospodarjenjem z gozdovi in spreminjanjem kmetijske prakse na podnebju prijazen način, t. i. carbon farming. Prav tako se v zakonodajo vključuje možnost uporabe tehnologij za odstranjevanje ogljika iz ozračja,” pojasnjuje Bogovič in dodaja: „Seveda to ne pomeni, da bodo zaradi tega ostali sektorji, kot so npr. promet, sektor stavb ali industrija, lahko delovali na isti način kot do sedaj. Potrebne bodo velike prilagoditve, saj bodo ti sektorji po vsej verjetnosti vključeni v sistem trgovanja z izpusti (ETS)."

Za preobrazbo družbe in gospodarstva bodo potrebna ogromna vlaganja tako javnega sektorja, gospodarstva, kot tudi posameznikov. "Tudi v Sloveniji moramo, po vzoru številnih držav, ki so na to preobrazbo bolje pripravljene, čimprej pričeti s strateškimi razpravami, kako se bomo pripravili na zeleni prehod in kje vidimo našo industrijo, energetiko in družbo čez 10, 20, 30 let. Nenazadnje bomo tako najbolje poskrbeli za ohranitev naše Zemlje, ki danes praznuje svoj dan!” 

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 14. May 2021 at 21:31

151 ogledov

Dr. Vinko Gorenak: Kaj imajo skupnega izraelski "teroristi" in slovenski butalski sindikalisti?
Ja res je. Na poslopju naše vlade visi izraelska zastava. Zakaj že? Saj ni na obisku nobenega njihovega državnega predstavnika. Visi v podporo Izraelu v znamenje odobravanja njihove obrambne politike. Po Ljubljani pa protestira nekaj deset jugo nostalgikov, ki menijo, da je Izrael agresorski napadalec. Nič čudnega, tako so nas učili v času nekdanje juge. Tudi naši politični levičarji so na nogah, pravijo da Janševa vlada podpira izraelski terorizem. Toda Slovenija ni edina, tudi v Avstriji, na Češkem, zlasti pa v nemških zveznih deželah prav tako visijo izraelske zastave v znak podpore Izraelu. Ja hudo, kaj pa sedaj, ali torej tudi v Avstriji, na Češkem in v Nemčiji podpirajo izraelski terorizem? Naši levičarji tega še niso sporočili, tudi Tanja Fajon v EU parlamentu še ni predlagala obsodbe takega početja Slovenije, Avstrije, Češke in Nemčije. Le zakaj ne? Ja v Sloveniji je vse mogoče, črno lahko razglasite za belo in obratno, sončen dan lahko razglasite za deževnega in obratno. Tako pač je. Veliki in vsemogočni sindikati so izstopili z ESS (Ekonomsko socialni svet – delodajalci, delojemalci in vlada). Grozijo s stavkami, češ da jih vlada ne posluša in upošteva. V nekaj prejšnjih mandatih pa so iz ESS izstopili delodajalci in nič se ni zgodilo. Pa pustimo to ob strani. Mojo pozornost je danes pritegnila izjava Evelin Vesenjak, predsednice sindikata KS 90 – Neodvisnost. Ko je pojasnjevala zakaj so zapustili ESS je dobesedno dejala tole: “V času ko smo zadolženi čez glavo pa še več, samo bedaki znižujejo davke, ja kdo pa bo filal proračun?” Naj vam pojasnim za kaj gre. Vlada je v Državni zbor poslala paket davčnih zakonov, po katerem se bodo davčne obremenitve plač v naslednjih štirih letih znižale. Posledično to pomeni, da bo povprečna slovenska plača v štirih letih višja za okoli 1250 evrov. Ste razumeli? Zaradi nižjih davkov bodo delavske plače višje. Vsak normalni sindikalist bi tako potezo vlade pozdravil, saj gre v korist delavcev in njihovih plač. Ne, pri nas pa je obratno, sindikalna predstavnica Evelin Vesenjak, po pravilih Butalcev nasprotuje dvigu plač delavcev. To me spominja na mojo sošolko iz srednje šole, učiteljico razrednega pouka. Z njo sem se nazadnje pogovarjal leta 2013.  Leta 2012, ko nismo nižali plač učiteljem, bila pa je druga Janševa vlada, je pred vlado skupaj z učitelji protestirala in dobesedno kričala z gesli proti vladi. Leta 2013, pa je vlada Alenke Bratušek, znižala plače učiteljem, pa niti nje niti učiteljev ni bilo na demonstracijah proti vladi. Takrat sem jo poklical in vprašal zakaj učitelji ob znižanju plač ne demonstrirajo pred vlado? Ne boste verjeli, takole mi je odgovorila: “Veš ta vlada nam je plače znižala na human način.” Z mojo sošolko od takrat nimava kontaktov, očitno sodi v zgodbo o Butalcih tako kot Evelin Vesenjak.

Fri, 14. May 2021 at 19:21

130 ogledov

Janez Janša na 1. seji Strateškega sveta za socialno politiko: Eden ključnih stebrov EU načina življenja tudi socialni dialog
Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil 1. seje Strateškega sveta za socialno politiko, katerega predsednica je evropska poslanka Romana Tomc. Na seji so članice in člani sveta spregovorili o ciljih sveta, podali oceno trenutne situacije in predstavili nekatere vsebinske predloge. Seje sveta se je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in udeležence nagovoril. Predsednik vlade na 1. seji Strateškega sveta za socialno politiko | Avtor KPV Predsednik vlade Janez Janša se je uvodoma zahvalil predsednici, članicam in članom za sodelovanje in udeležbo na prvi seji sveta. V nadaljevanju je predstavil nekatere podatke, ki kažejo na to, kje se nahaja Slovenija. Glede na kazalnike brezposelnosti je Slovenija med najuspešnejšimi v Evropski uniji. S sprejetimi ukrepi je Slovenija obvarovala več kot 200.000 delovnih mest, kar kaže na to, da so se sprejeti ukrepi "prijeli". "Delovna mesta niso ohranjena zgolj za čas epidemije, ohranjali smo delovna mesta, ki lahko ostanejo tudi po epidemiji." .@JJansaSDS se je danes udeležil 1. seje Strateškega sveta za socialno politiko, katerega predsednica je @RomanaTomc. Na seji so članice in člani sveta spregovorili o ciljih sveta, podali oceno trenutne situacije in predstavili nekatere vsebinske predloge.https://t.co/84K878Dgyh pic.twitter.com/iLWTTLDR9n — Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) May 14, 2021 V nadaljevanju svojega nagovora je izpostavil, da je odgovore na vprašanja socialne politike skušal dati tudi evropski vrh v Portu na Portugalskem prejšnji teden. Na bilateralnih srečanjih s predsednikoma vlad Grčije in Španije je govoril tudi o brezposelnosti. Ob podatkih brezposelnosti v Sloveniji, imamo pod 78.000 brezposelnih, sta dejala, da "slovenska brezposelnost ni brezposelnost, ampak polna zaposlenost", da gre za stanje, ki ga v Grčiji in Španiji ne bodo mogli doseči v naslednjih petnajstih letih. Ob tem je dejal, da gre na področju brezposelnosti za nek trend, za katerega upamo, da se bo nadaljeval. Gospodarske napovedi kažejo, da je Slovenija med tistimi državami, za katere se ocenjuje, da je doslej bolje prebrodila epidemijo, padec gospodarske rasti bo lahko nadomestila že v letošnjem letu. Slovenija bo v letu 2021 in 2022 imela eno najvišjih gospodarskih rasti in eno najnižjih stopenj brezposelnosti v Evropski uniji. Ob tem je dejal, da bodo na voljo tudi znatna evropska sredstva, kar bo dodaten generator rasti, na kateri sloni naš socialni model in iz katere izhajajo tudi vsi socialni kazalci. Predsednik vlade je ob tem spomnil, da so bile na evropskem socialnem vrhu na Portugalskem podane različne, tudi nasprotujoče ocene stanja. Kljub razlikam med državami članicami, po mnenju predsednika vlade, obstaja skupni imenovalec. To je evropski socialni model, ki je eden od osnovnih stebrov tega, čemur rečemo evropski način življenja. Pred Evropsko unijo in nami je, kot je dejal, temeljna dilema, ali je evropski socialni model vzdržen tudi glede na demografsko sliko ter glede na zeleni digitalni prehod. Za to, da gremo na zeleno in digitalno ter, da ohranimo značilnosti evropskega socialnega modela, se moramo navaditi sprememb, ki so tako v evropskih kot naših strateških dokumentih. Ob tem je izpostavil, da bodo ključne spremembe na področju izobraževanja, spremenil pa se bo tudi način življenja. V nadaljevanju je predsednik vlade izpostavil, da je eden ključnih stebrov evropskega načina življenja tudi socialni dialog. Evropa prisega na socialno tržno gospodarstvo, za katerega je socialni dialog nujen. Socialni dialog pomeni, da so delodajalci in delojemalci na dveh straneh, ki se morata pogovarjati in usklajevati, ne moreta pa prevzeti vloge drug drugega. Ko pride do mešanja vlog, po mnenju predsednika vlade, ne gre več za dialog, ampak nastopi konflikt. Nujno je, da so vloge jasne, da je treba sklepati kompromise, cilj pa je enak. Izrazil je presenečanje, da nekatere sindikalne centrale izstopajo iz Ekonomsko socialnega sveta, kljub temu, da je bilo v tem mandatu temu področju posvečeno veliko pozornosti, veliko več kot v prejšnjih šestih letih. Kljub temu in dejstvu, da je vlada za blaženje posledic epidemije namenila znatna sredstva, tako ostrih besed, kot jih je mogoče slišati sedaj, ni bilo nikoli prej. Zeleni in digitalni prehod bo odločilno vplival tudi na socialno politiko. Slovenija je marsikje nad evropskim povprečjem, "sivo sliko" pa predstavljajo starejši ljudje z nizkimi pokojninami. Tej kategoriji ljudi, ki so v stiski, moramo posvečati posebno skrb, je izpostavil predsednik vlade. Ob koncu svojega nagovora je izrazil veselje nad cilji, ki si jih je zadal strateški svet. Po njegovem mnenju je terab sprejeti pošteno oceno, kje je Slovenija ter vse možne spremembe, da dobimo bolj enostaven, bolj pregleden in bolj pravičen socialni sistem. Vlada področje dolgotrajne oskrbe že ureja, v kratkem bo zakon obravnavan na vladi.  

Fri, 14. May 2021 at 16:35

363 ogledov

Odziv Antona Krkoviča na včerajšnje zavajajoče izjave župana Kočevja Prebiliča v oddaji Studio ob 17-h na Radiu Slovenija
Objavljamo pisanje brigadnega generala Antona Krkoviča, prvega poveljnika enot Manevrske strukture narodne zaščite, brigade Moris in enega ključnih vojaških poveljnikov v času desetdnevne osamosvojitvene vojne junija 1991. Odzval se je na včerajšnjo pogovorno oddajo Studio ob 17-h, v kateri so si nekateri govorci, zlasti župan Kočevja Prebilič,  privoščili tudi sramotno zavajajoče izjave. Spoštovane in spoštovani! Dne 14. 05 2021 sem s posebno pozornostjo prisluhnil radijski oddaji "STUDIO OB 17-ih", 1. program Radio Slovenija, ker je bila oddaja napovedovana v okviru 30. obletnice Slovenske vojske. Naslov omenjene radijske oddaje je (bil) "Kakšno vojsko želite?«, kot gostje pa so v njej sodelovali:  mag. Matej Tonin, minister za obrambo Vlade RS,   brigadni general Miha Škerbinc, poveljnik poveljstva sil SV,  prof.dr.Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje in obramboslovni strokovnjak, Boštjan Šefic, svetovalec za nacionalno varnost v Uradu predsednika države in dr. Matej T. Vatovec, vodja poslanske skupine Levica v DZ RS. V oddaji je bila podana s strani prof.dr.Vladimirja Prebiliča, župana Občine Kočevje in obramboslovnega strokovnjaka (sicer pa ni nepomembno - sina zadnjega sekretarja komunistične partije zaprtega območja Kočevske Reke!), ki se glasi, citiram: "Hvala Bogu - trkam na les - nismo imeli še izgube človeškega življenja znotraj strukture Slovenske vojske!", konec citata (izjavo najdete na med 13:32 in 13:38 minuto dotične radijske oddaje). Ta izjava je žaljivo ponižujoči pljunek v obraz vsem svojcem vseh pripadnikov Slovenske vojske in Policije, ki so svoja življenja položili na oltar domovine za časa slovenske osamosvojitvene vojne. Ta izjava je vredna vsakršne obsodbe  vseh, ki smo na kakršenkoli način prispevali svoj delež k osamosvojitvi Slovenije, vseh pripadnikov Slovenske vojske in Policije, ki so v tistem času tvorili enovito  obrambno-varnostno organizacijo, ki je v vojni za samostojno Slovenijo, med 15.majem 1990 in 25. oktobrom 1991, premagala in izgnala JLA z ozemlja Slovenije in je bila, kakorkoli se je že imenovala v času svojega nastajanja - SLOVENSKA VOJSKA!!! Ta izjava je bila podana v prisotnosti dveh pomembnih sodelujočih, mag. Mateja Tonina, ministra za obrambo RS in brigadnega generala Mihe Škrbinca, poveljnika poveljstva sil SV, ki pa se - skorajda neverjetno čudno! - nanjo sploh nista odzvala, kaj šele, da bi jo demantirala. Ta izjava nesramno nečloveško izničuje svetost življenja padlih pripadnikov Slovenske vojske v vojni za samostojno slovensko državo leta 1991 in globoko zarezuje v srca svojcev vseh navedenih.  Ta izjava je bila seveda podana v omenjeni radijski oddaji, katere nekakšna "rdeča nit" je bila (posebej izpostavljam!) lažna 30. obletnica Slovenske vojske in ne 31. obletnica Slovenske vojske, kot bi bilo sicer pravilno in skladno z zgodovinskimi dejstvi. Ako bi bila Slovenska vojska ustanovljena šele leta 1991, potem je vsakomur jasno, da si Slovenke in Slovenci, zelo verjetno, nikoli ne bi priborili svoje, lastne, samostojne slovenske države. In, za konec, še pomenljiva zanimivost: minister za notranje zadeve Vlade RS, Aleš Hojs, vabi na slavnostno srečanje ob 31. obletnici (in NE ob 30.obletnici!) nastanka Slovenske vojske, in sicer v ponedeljek, 17. maja 2021, ob 17.00 uri, v prostore Narodne galerije v Ljubljani. Med (po)vabljenimi smo: Borut Pahor, predsednik RS in vrhovni poveljnik oboroženih sil RS Janez Janša, predsednik Vlade RS mag. Matej Tonin, minister za obrambo Vlade RS Robert Glavaš, generalmajor, načelnik GŠ SV in drugi. Slavnostni govornik bo Igor Bavčar, minister za notranje zadeve osamosvojitvene Vlade RS. Lep pozdrav, BgGen Tone Krkovič Lep pozdrav, BgGen Tone Krkovič

Fri, 14. May 2021 at 15:34

342 ogledov

124 upokojenih generalov in admiralov armade ZDA zaskrbljenih nad psihofizičnim stanjem predsednika Joa Bidena
V današnjih ameriških medijih odmeva odprto pismo 120 upokojenih visokih vojaških poveljnikov ameriške vojske. V njem so opozorili na zdravstveno in osebnostno šibkost ameriškega predsednika Joa Bidena, zato so se po njihovem mnenju ZDA znašle pred "veliko nevarnostjo", ker se pripravlja konflikt med marksizmom in ustavno svobodo. Epoch Times poroča, da je pismo, ki ga je v torek objavil portal "Flag Officers 4 America", podpisalo 124 nekdanjih admiralov in generalov. Kot so zapisali, gre za skupino "upokojenih vojaških voditeljev, ki so se zavezali, da bodo podpirali in branili ustavo ZDA pred vsemi sovražniki, tujimi in domačimi". Opozarjajo, da se država prvič od svoje ustanovitve 1776. leta "bori za naše preživetje kot ustavna republika." Po mnenju podpisnikov odprtega pisma so največje grožnje ZDA: vzpon Kitajske, ponovna pridružitev iranskemu jedrskemu sporazumu, priseljevanje in zaključek projekta Keystone Pipeline. Vso odgovornost za to pripisujejo Bidenovi administraciji, ki da je mimo kongresa s  "hitro podpisanimi več kot 50 izvršnimi odredbami" spremeniula veljavno politiko in ukrepe Trumpove administracije in s tem na diktatorski način sprožila "popoln napad na naše ustavne pravice." Bidnova administracija je po njihovem mnenju izrabila epidemijo novega koronavirusa za omejevanje temekjnih človekovih pravic. Zato skupina upokojenih visokih častnikov dvomi v mentalno sposobnost predsednika Joeja Bidena za opravljanje najvišje funkcije v državi. "Ni mogoče prezreti "slabe psihične in fizične kondicije  vrhovnega poveljnika, ki bi moral biti sposoben hitrega odzivanja in sprejemanja natančnih odločitev o nacionalni varnosti,  kjer koli, podnevi ali ponoči," še piše v pismu. Zaskrbljenost o resničnem zdravstvenem stanju predsednika Bidna so podpisniki javno izrekli tudi zaradi poročila predsednikovega osebnega zdravnika 2019, v katerem je Bidena imenoval za "zdravega, živahnega 77-letnika", ki je "sposoben uspešno opravljati naloge predsednika ZDA" ... Washington Times pa se je grobo in kritično obregnil ob davčno politiko Joa Bidena, ki bi izdatno povišal davke ne dobiček gospodarskih družb in posameznikov, ki letno zaslužijo več kot 400 tisoč dolarjev. Zapisali so, da je "zanič ekonomist." Medijskih kritik je Biden deležen tudi zaradi pičlega izplena  od obljubljenih milijon novih delovnih mest, pa tudi zaradi kaotičih razmer na ameriško mehiški meji.  Številni porogljivi zapisi opozarjajo, da je v vrste svoje administracije Joe Biden vključil veliko obrazov iz Obamove administracije, med njimi tudi Susan Rice, za katero velja, da "nosi hlače v Beli hiši!" 

Fri, 14. May 2021 at 14:34

171 ogledov

Policija ustavila živahen promet ilegalnih migrantov čez hrvaško slovensko mejo
V današnji statistiki zadnjih 24 ur so na PU Maribor zapisali kar nekaj dogodkov, povezanih z ilegalnimi migranti. 30 ilegalcev spravila čez držacno mejo  Foto: PP POdlehnik Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj, v jutranjih urah, naobmočju  Podlehnika  zaustavili  voznika  kombiniranega vozila italijanskihregistrskih  številk, 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem deluvozila  prevažal  30  tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, kiniso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej. Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je bil v opisani skupinitujcev  tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe inje  bil  zadolžen  za  to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državnomejo   iz  Hrvaške  v  Slovenijo.  Oba  osumljenca  sta  bila  privedena  kpreiskovalnemu  sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredilsodno pridržanje. Za  ostalih  30  tujcev  potekajo  postopki  za vrnitev hrvaškim varnostnimorganom. Foto: PP Podlehnik Skrivali so se med tovorom  Včeraj  ob  12.00  so  policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, vpriklopnem  tovornem  vozilu  srbskih  registrskih  oznak,  ki  ga je vozildržavljan  Srbije,  odkrili  štiri skrite tujce (dva državljana Bangladeša,državljana  Afganistana  in državljana Mjanmara), ki so želeli na tak načinnedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnimorganom Nezakonito prevažala pet tujcev PU Murska Sobota pa so sporočili, da so včeraj, okoli 19.30 ure so policisti PP Ljutomer opazili osebno vozilo znamke Peugeot, francoskih registrskih oznak, ki je na nedovoljen način vstopilo v našo državo. Vozilo je bilo v nadaljevanju zaustavljeno na avtocestnem počivališču Grabonoš, v smeri Maribora. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 36-letni državljan Belgije skupaj s sopotnico, 43-letno državljanko Francije, v vozilu nezakonito prevaža pet državljanov Turčije. Vozniku in sopotnici je bila odvzeta prostost in bostas kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje aliozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Tujci so zaprosili zamednarodno zaščito.

Fri, 14. May 2021 at 12:23

115 ogledov

Janez Cigler Kralj: Za dialog sta pomembna dva! Moja vrata so sindikatom ves čas odprta za nadaljevanje dialoga!
Na današnji tiskovni konferenci je podpredsednik NSi in minister za delo Janez Cigler Kralj spregovoril o razmerah na trgu dela, ugodnih trendih ob zmanjševanju brezposelnosti in nižjih davčnih obremenitvah za zaposlene, ki jih predvideva davčna reforma. Za dialog sta pomembna dva .@jciglerkralj pravkar V ŽIVO o razmerah na trgu dela, ugodnih trendih ob zmanjševanju brezposelnosti in nižjih davčnih obremenitvah za zaposlene, ki jih predvideva davčna reforma.https://t.co/y4xbushxcb pic.twitter.com/RjUy9i4ZKc — NSi (@NovaSlovenija) May 14, 2021 Odzval pa se je tudi na odločitev sindikatov, da izstopijo iz socialnega dialoga oziroma zapustijo Ekonomsko-socialni svet. »Za dialog sta vedno potrebna najmanj dva. Odkar sem prevzel vodenje ministrstva in hkrati postal predstavnik vlade v Ekonomsko-socialnem svetu so bila, so in vedno bodo moja vrata vsem odprta. Obžalujem, da sindikati zapuščajo pogajalsko mizo in računam na to, da se bodo za njo čim prej vrnili. Snujemo izhodno strategijo in zelo pomembno je, da skupaj iščemo optimalne rešitve. Vem, da z nekaterimi potezami vlade niso bili najbolj zadovoljni in da bi želeli daljša pogajanja, a razumeti je treba, da nas je koronakriza prisilila v hitro ukrepanje in pripravo ustreznega okolja za gospodarski preporod, ki mora slediti krizi, ki smo jo in jo še vedno doživljamo,« je odločitev sindikatov komentiral minister Janez Cigler Kralj. »Kot krščanskemu demokratu mi je na prvem mestu človek in njegovo dostojanstvo. Zato se vedno vprašam, kaj posamezna sprememba ali poteza pomeni za dobrobit zaposlenih, brezposelnih, socialno ogroženih in najranljivejših skupin. Slovenija se namreč že več kot dve desetletji giblje v začaranem krogu nizkih plač na račun visokih davkov, izgorelosti zaposlenih in za mnoge razvite evropske države smo žal še vedno država s poceni delovno silo, kjer nas najamejo za podizvajalce njihovih produktov in storitev. Manjka pa nam delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, dobrih delovnih pogojev, boljših plač. Tu vidim izziv, ki nas socialne partnerje čaka, da bi lahko z izobraževanji in usposabljanji pripravili državljane na delovna mesta z dodano vrednostjo,« je dodal minister za delo. Evropska komisija je v spomladanski napovedi izboljšala napoved letošnje gospodarske rasti za  Slovenija bo v letu 2021 in 2022 imela eno najvišjih gospodarskih rasti in eno najnižjih stopenj brezposelnosti v EU. pic.twitter.com/L75ehgq6wG — Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) May 12, 2021 Preprečili smo katastrofo na trgu dela, lahko smo optimisti Izpostavil je tudi dejstvo, da se je Slovenija na krizne razmere odzvala pravočasno in ustrezno. Konec aprila 2021 je bilo tako registriranih manj kot 80.000 brezposelnih oseb, kar je 4,1 % manj kot marca in 10,6 % manj kot v lanskem aprilu. »Razmere na trgu dela in trendi nas lahko navdajajo z zmernim optimizmom, predvsem pa potrjujejo, da smo s pravočasnimi in pravilno ciljanimi ukrepi preprečili katastrofo, vsekakor pa omogočili izboljšanje razmer na trgu dela. Teh pa ne bo brez zagona gospodarskih aktivnosti in sproščanja omejitvenih ukrepov.« Če želimo zvišati plače, moramo znižati davke Na ministrstvu bodo v skladu s potrebami trga dela programe aktivne politike zaposlovanja po potrebi dodatno dopolnjevali. »Predvsem so naši cilji hitrejši prehod brezposelnih mladih do 29 let na trg dela, zmanjševanje števila dolgotrajno brezposelnih oseb, hitrejša aktivacija brezposelnih, predvsem starejših od 50 let, nizko izobraženih in prejemnikov denarne socialne pomoči ter odprava strukturnih neskladij na trgu dela, z namenom zagotoviti znanja in veščine za potrebe trga dela.« Mednarodne primerjave kažejo, da je Slovenija še vedno med državami, kjer je delo relativno visoko obdavčeno. »Če želimo naše gospodarstvo narediti bolj konkurenčno, zaposlenim pa zvišati plače, moramo sistem obdavčitev spremeniti. Zato je vlada, in to smo v Novi Sloveniji močno podprli, pripravila malo davčno reformo, kjer sta cilja predvsem razbremenitev dela z namenom pomoči gospodarstvu in prebivalstvu pri okrevanju po pandemiji COVID-19  in administrativna razbremenitev,« je poudaril Janez Cigler Kralj in dodal: "V NSi verjamemo, da se bo s tem okrepila konkurenčnost poslovnega okolja, kar bo vplivalo na vzdržno gospodarsko rast in povečanje mednarodne konkurenčnosti Slovenije. Analize kažejo, da je ravno obremenitev dela tisti dejavnik, ki negativno vpliva na našo konkurenčnost. Izračuni kažejo, da bi pri povprečni slovenski neto plači dobrih 1200 € leta 2025 ob uveljavljenih ukrepih davčne reforme zaposlenemu na letni ravni ostalo 1260 € več kot danes. To zagotovo ni majhna vsota in gre res za premik v pravo smer.«
Teme
Franc Bogovič ELSEPP Dogovor o zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov

Zadnji komentarji

Tina Possnig :

12.05.2021 19:05

Hvala
Vladimir Gajšek :

29.04.2021 05:47

Skrbljivi skrbneži – za smrt utvarjalcev, pisateljev Sklep Okrajnega sodišča v Ljubljani, ibid., po sodnici Anji Gregorič, v nepravdni zadevi N 239/2020, da me kot nasprotnega udeleženca/ NU postavi kot opravilno nesposobnega pod skrbništvo ljubljanskemu CSD - CSD Ljubljana Šiška (pošto prejel 22.aprila 2021) me je spremenil v odraslo osebo brez penisa izpred leta 1945, ko take osebe, torej ženske, niso imele volilne pravice. Čisto enostavno v Republiki Sloveniji leta 2021, ko imajo take osebe sicer volilno pravico in so lahko celo akademikinje, sodnice, odvetnice, zdravnice, psihiatrinje, političarke, novinarke, pisateljice, prevajalke, inženirke... – a kaj, ko CSD Ljubljana Šiška s pravnico Natašo Habič, z okrajnoljubljansko sodnico Anjo Gregorič pa forenzično psihiatrinjo Bojano Avguštin Avčin odpravi volilno pravico celo uglednemu umetniku, pisatelju, pesniku in esejistu, uredniku, likovnemu umetniku in nevladnemu diplomatu Vladimiru Gajšku, brez mnenja moje, torej Gajškove osebne zdravnice Andreje Bahovec, ki ob možu dr. Igorju nedvomno ohranja volilno pravico. Kot do leta 1945 niso imele volilne pravice v Ljubljani, Sloveniji ženske, je odpravljena ta pravica v letu 2021 pisatelju Vladimirju Gajšku, ki ga sodnica s sodno izvedenko zapečti kot opravilno – in poslovno – nesposobno osebo, celo več, mu dodeli apriori celo po CSD kot uradni osebi povrhu skrbnika ali skrbnico, da pisatelja, tudi letos nagrajenca s prvo Prešernovo nagrado za poezijo tržaške revije in založbe Mladika, popolnoma življenjsko in ustvarjalno, tudi politično onemogoči ter uniči, ko se javnost apriori izključi, da se namreč ne bi izvedelo. Če naj je namen skrbništva za odrasle osebe kakorkoli pomenski, lahko vnaprej samo zagovarja kakor varstvo njihove osebnosti, ki se uresničuje predvsem z urejanjem zadev, ki jih take osebe ne morejo narediti same in s prizadevanjem za zdravljenje in usposabljanje za samostojno življenje, kot tudi varovanje premoženjskih in drugih pravic posameznika. Ta izmišljija je življenjsko popolnoma breztemeljna in absurdna, čeprav se izraža z nekaterimi kakor samoumevnimi dozdevki. V resnici je skrbništvo prolongirana psihofizična skrb za smrt. Sodišče za skrbnika imenuje osebo, ki ima osebne lastnosti in sposobnosti, potrebne za opravljanje nalog in obveznosti skrbnika, in ki privoli, da bo prostovoljno skrbnik, uradno postavljen kot častna oseba. Vrlina časti ostaja torej smrtno odprta, ko naleti na živo skrb samega človeškega kot osamitvenega obstoja. Obveznost skrbnika je prostovoljna in častna kot za ženske, ki bi rade mogoče celo, če so neporočene, celo splavile – proglašene so vnaprej za izgubljne, čeprv se abortiranje v resnici nadljuje že ves čas po letu 1945 do danes z neomajno silo, saj je užitek moškega orgazma, ob rapoložljivi seksualni ženski, nad žensko na patriarhatni način. Sicer pa sodišča okrajno kot provincionalna imajo kompetenco, da ženski določijo in imenujejo skrbnika tudi moža, ki lahko tajno obiskuje doma in v bližnjem zamejstvu spolne delavke, terja spolno igro trojčkov, zahteva vsakodnevno tudi analni seks, če se mu zljubi in se zadovoljje kot skrbnik s svojo varovanko na zunaj častno, saj ji je odvzeta volilna pravica, tudi če si sama služi kruh – tudi o njenih financah odloča samo in samo – mož, in kar se je nekoč imenovalo dota, torej dani denar ali premoženje, ki ga prinese žena v zakon, s strani svojih staršev oziroma svaka in svakinje, za zdaj dandanašnji še žepnina ni. Obenem sme in more zgolj z dovoljenjem centra za socialno delo skrbnik odtujiti ali obremeniti varovančeve nepremičnine, odtujiti iz varovančevega premoženja premičnine večje vrednosti, ali razpolagati s premoženjskimi pravicami večje vrednosti, odpovedati se dediščini ali volilu, ali odkloniti darilo, izvesti še druge materialne ukrepe, če tako določa kakšen ali kateri sploh obrazec po zakonu. Za varovanca, ki je bil sodno še nasprotni udeleženec, velja, da ostane brez sorodstva in da bližnjim ni dovoljeno niti približevanje kot samoumevno ukazuje sama uradna moč centra za socialno delo, ob oboroženo uniformirani policiji. Enako velja praviloma tako ravnanje za geje in poročne geje zakonce – lezbijke in homoseksualce kot celo pederaste, pa tudi za zunajzakonske partnerje, le da zavohajo premoženjsko korist. Center za soialno delo, ki je, primeroma primestno ljubljansko kot v provincionalnosti, določil po sodnem sklepu nasprotnemu udeležencu, spremenjenem v varovanca, skrbnika, sicer sprejme kratko poročilo o skrbnikovem opravilu vsaj enkrat letno, drugače pa tako ali drugače poskrbi za to zaprti oddelek državne norišnice ali blaznica, polna slaboumnih. Uradne državno občinske osebe, ki sovražijo, zaničujejo in uničijo mojo osebno svobodo in da skozi anonmnost zavržejo mojo ustvarjalno osebnost v 74.letu starosti kot bolneg človeka, so: Nermina Halilović Šmajdek, odločevalka o ljubljanskih stanovanjskoh namestitvah kot absolutna uradnica, ki ima na voljo sodstvo in policijo, da ji služita – na Javnem stanovanjskem skladu. Mestne občine Ljubljana/JSS MOL. p.p. 2012. Zarnikova ulica 3. SI - 1104 Ljubljana Slovenija, EU. E-pošta: jss.mol@ljubljana.si. – tožnica, da sem stari smrdljivi poscanec, ki me je treba ignati iz nujne bivalne enote, ker da tako strašno smrdim, da s svojim smradom v taki enoti rušim domovanje stanovalcev, ki o čem takem nič ne vedo Sašo Rink – direktor Javnega stanovanjskega sklada. Mestne občine Ljubljana/JSS MOL, s svojim kabInetom in iluzornim kakor celo nekakšnim nadzornim svetom v svojih apriorizmih – ta me toži, ne da bi se prepričl karkoli o meni življenjsko bivalno, da sem stari smrdljivi poscanec, ki me je treba ignati iz nujne bivalne enote, ker da tako strašno smrdim, da s svojim smradom v taki enoti rušim domovanje stanovalcev, ki o čem takem nič ne vedo Matej Babšek, zaposlen na Centru za socialno delo/ CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Šiška pomočnik diektorice in bezobzirno napadaški vodja enote kverulantski sumničavec in ovduh forenzični psihiatrinji, da me je treba deložirati kot opavilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika ter me pod prisilo s posebnim nadzrom in brez moje privolitve odgnati na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v kaero drugo umobolnico Nataša Habič, zaposlena na Centru za socialno delo/ CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Šiška,šravnica kot Babškova zastopnica na ljubljanskem okrajnem sodišču, poslana, prav tam, da me s sklepom sodišče v nepravdni zadevi, z naklepom kot kverulantska ovaduhinja forenzični psihiatrinji, kot opravilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika ter me pod prisilo s posebnim nadzorom in brez moje privolitve vrže, sicer bolnega 74 let starega ustvarjalca z Dg. Popuščanje srca, na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v katero drugo umobolnico Nika Bobek, možna Babškova zastopnica na ljubljanskem okrajnem sodišču, poslana, prav tam, da me s sklepom sodišče v nepravdni zadevi, da me kot opravilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika pod prisilo s posebnim nadzorom in brez moje privolitve vrže, sicer bolnega 74 let starega ustvarjalca z Dg. Popuščanje srca, po srčni operaciji, v namestitev na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v katero drugo umobolnico dr. Bojana Avguštin Avčin, dr. med.,sodna izvedenka, zaposlena, kot pravi, na Centru za mentalno zdravje v Ljubljani, sicer uradno na Psihiatrični kliniki Ljubljana, Studenec 48, 1260 Ljubljana – Polje, sicer na drugem naslovu Rožna dolina, cesta VIII 28A, 1000 Ljubljana, ki trdi s svojim forenzičnim mnenjem posredovanem uradno ljubljanskemu okrajnemu sodišču, da po bifejskem obisku pri meni kot preiskovancu, ne pa 74-letnemu bolniku po operaciji srca - »gre za kombinacijo specifične osebnostne motnje narcističnega kroga in po kliničnem vtisu razpoloženjske, depresivne motnje (z opustitvijo jemanja zdravil kot vrsto avtodestruktivnega vedenja ter vsaj začetni kognitivni upad«, ko je v nekaj minutah ocenila kot nenapovedana v nujni bivalni enoti, kot »zadušljivi sobi« pri povsem odprtem oknu, »po tleh v kuhinjskm delu je za hip nedvomno opazila manjše živali, ki jih ni uspela prepoznat«, »V bivalni enoti je poleg postelje Vladimirja Gajška bil še dodten, razpadajoč in umazan, jogi«... Niti z besedico čes takga ni rekla ob obisku ne potem Vladimirju Gajšku, verjetno dogovorjena s kverulantskimi ovaduškimi sumničvci iz CSD Ljubljana Šiška. Kot aka je forenzičarka vtrajal v svojih nesmiselnih pretiravanjih, z katere je dobro plačana, ko se izživlja s krivico nad nič hudega slutečim bolnikom, ki ga spremeni v preiskovanca, tako rekoč v neprištevno nevarnega storilca, s katerimi, sodeč po javnih objavah v tiskovinah, ima opravka, zlasti z morilci. Dr.Andreja Bahovec, dr. med., zaposlena na Zravstvenem domu Ljubljana/ZD – ŠIŠKA, Enota Šiška, Derčeva 5, 1000 Ljubljana, me, moja osebna zdravnica, na sodni obravnavi ni štela za opravilno nesposobnega, saj redno hodim na zdravniški pregled in jemljem kot njen pacient stalno terapijo, prav tako me je obiskala v nujni bivalni enoti, ko me je z rešilcem odpeljala v kardiološko urgenco UKC Ljubljana. Ker mi je, že omenjeni pomočnik direktorice ali vodja CSD Ljubljana Šiška Matej Babšek, s socialno delavko, vodjo postopka za dodelitev denarne socialne pomoči iz javnih sedstev Tanjo Harisch Luknež, z odločbo odrekel in odpravil, kljub bančnemu izpisku, da sem bil brez dohodkov, pravico do denarne socialne pomoči iz javnih sedstev, 74 letnemu varstveni dodatek in resnemu bolniku osnovno zdravsveno zavarovanje, je moja osebna zdravnica, da me zaščiti, ukrepala tako, da je napisala zdravniško potrdilo, s katerim je na omenjenem CSD le omogočila pridobitev omenjenih pravic – ne pa tudi pravice do izredne denarne pomoči iz javnih sredstev (za nakup uhalne plošče, s ceno 40€). Vodja CSD Ljubljana Šiška Matej Babšek in socialna delavka, vodja postopka za dodelitev denarne socialne pomoči iz javnih sedstev Tanja Harisch Luknež pričakujeta konec koronavirusne pandemije, da mi z odločbo znova, kot prej že nekajkrat, odpravita denarno socialno pomoč iz javnih sedstev, vsaj že 75 letnemu varstveni dodatek in osnovno zdravsveno zavarovanje, saj ju, v birokratščini, realni socialni ne zdravstveni status ne zanima, ko naj me pošljeta kot opravilno in poslovno nesposobnega v državno norišnico, čepav mi ta CSD po sodnem odloku določi kot pravna oseba tudi skrbnika ali skrbnico. Kverulantska dogovorna kolaboracija med CSD Ljubljana Šiška s sodno psihiatrijo in posledično z okrajnim sodiščem je evidentna. Tako se v taki sprijetosti, kot dokažem, dogaja v Republiki Sloveniji po Thomasu Szaszu in drugih naprednih psihiatrih že nova inkvizicija, tokrat kot nadomstna politična tajna policija. Vladimir Gajšek
Vladimir Gajšek :

29.04.2021 05:27

Skrbljivi skrbneži – za smrt utvarjalcev, pisateljev Sklep Okrajnega sodišča v Ljubljani, ibid., po sodnici Anji Gregorič, v nepravdni zadevi N 239/2020, da me kot nasprotnega udeleženca/ NU postavi kot opravilno nesposobnega pod skrbništvo ljubljanskemu CSD - CSD Ljubljana Šiška (pošto prejel 22.aprila 2021) me je spremenil v odraslo osebo brez penisa izpred leta 1945, ko take osebe, torej ženske, niso imele volilne pravice. Čisto enostavno v Republiki Sloveniji leta 2021, ko imajo take osebe sicer volilno pravico in so lahko celo akademikinje, sodnice, odvetnice, zdravnice, psihiatrinje, novinarke, pisateljice, prevajalke, inženirke... – a kaj, ko CSD Ljubljana Šiška s pravnico Natašo Habič, z okrajnoljubljansko sodnico Anjo Gregorič pa forenzično psihiatrinjo Bojano Avguštin Avčin odpravi volilno pravico celo uglednemu umetniku, pisatelju, pesniku in esejistu, uredniku, likovnemu umetniku in nevladnemu diplomatu Vladimiru Gajšku, brez mnenja moje, torej Gajškove osebne zdravnice Andreje Bahovec, ki ob možu dr. Igoju ndvomno ohranja volilno pravico. Kot do leta 1945 niso imle volilne pravice v Ljubljani, Sloveniji ženske, je odpravljena ta prvica v letu 2021 pisatelju Vladimirju Gajšku, ki ga sodnica s sodno izvedenko zpečti kot opravilno – in poslovno – nesposobno osebo, celo več, mu dodeli apriori celo po CSD kot uradni osebi povrhu skrbnika ali skrbnico, da pisatelja, tudi letos nagrajenca s prvo Prešernovo nagrado za poezijo tržaške revije in založbe Mladika, popolnoma življenjsko in ustvarjalno, tudi politično onemogoči ter uniči, ko se javnost apriori izključi, da se namreč ne bi izvedelo. Če naj je namen skrbništva za odrasle osebe kakorkoli pomenski, lahko vnaprej samo zagovarja kakor varstvo njihove osebnosti, ki se uresničuje predvsem z urejanjem zadev, ki jih osebe ne morejo narediti same in s prizadevanjem za zdravljenje in usposabljanje za samostojno življenje, kot tudi varovanje premoženjskih in drugih pravic posameznika. Ta izmišljij ježivljenjsko popolnoma brezteneljnain absurdna, čeprav se izraža znekaterimi kakor samoumevnimi dozdevki. V resnici je skrbništvo prolongirana psihofizična skrb za smrt. Sodišče za skrbnika imenuje osebo, ki ima osebne lastnosti in sposobnosti, potrebne za opravljanje nalog in obveznosti skrbnika, in ki privoli, da bo prostovoljno skrbnik, uradno postavljen kot častna oseba. Vrlina časti ostaja torej smrtno odprta, ko naleti na živo skrb samega človeškega kot osamitvenega obstoja. Obveznost skrbnika je prostovoljna in častna kot za ženske, ki bi rade mogoče celo, če so neporočene, celo splavile – proglašene so vnaprej za izgubljne, čeprvse abortiranje v resnici nadljuje že ves čas po letu 1945 do danes z neomajno silo, saj je užitek moškega orgazma, ob apoložljivi seksualni ženski, nad žensko na patriarhatni način. Sicer pa sodišča okrajno kot provincionalna imejo kompetenco, da ženski določijo in imenujejo skrbnika tudi moža, ki lahko tajno obiskuje doma in v bližnjem zamejstvu spolne delavke, terja spolno igro trojčkov, zahteva vsakodnevno tudi analni seks, če se mu zljubi in se zadovoljje kot skrbnik s svojo varovanko na unaj častno, saj ji je odvzeta volilna pravica, tudi če si sama služi kruh – tudi o njenih financah odloča samo in smo – mož, in ar se je nekoč imenovalo dota, torej dani denar ali, premoženje, ki ga prinese žena v zakon, s strani svojih staršev oziroma svaka in svakinje, za zdaj dandanašnji še žepnina ni. Obenem sme in more zgolj z dovoljenjem centra za socialno delo skrbnik odtujiti ali obremeniti varovančeve nepremičnine, odtujiti iz varovančevega premoženja premičnine večje vrednosti, ali razpolagati s premoženjskimi pravicami večje vrednosti, odpovedati se dediščini ali volilu, ali odkloniti darilo, izvestiše druge materialne ukrepe, če tako določa kakšen ali kateri sploh obrazec po zakonu. Za varovanca, ki je bilsodno še nasprotni udeleženec, velja, da ostane brez sorodstva in da vližnjim ni dovoljeno niti približvanje kot samouevno ukzuje sama uradna moč centra za socialno delo, ob oboroženo uniformirani policiji. Enako velja praviloma tako ravnanje za geje in poročne geje zakonce – lezbijske in homoseksualce kot celo pederaste, pa tudi za zunajzakonske partnerje, le da zavohajo premoženjsko korist. Center za soialno delo, ki je, primeroma primestno ljbljansko kot v provinvionalnosti, določil po sodnem sklepu nasprotnemu udeležencu, spremenjenem v vrovanca, skrbnika, sicer sprejme kratko poročilo skrbnikovem opravilu vsaj enkrat letno, drugače pa tako ali drugače poskrbi za to zaprti oddelek državne norišnice ali blaznica, polna slaboumnih. Uradne državno občinske osebe, ki sovražijo, zaničujejo in uničijo mojo osebno svobodo in da skozi anonmnost zavržejo mojo ustvarjalno osebnost v 74.letu starosti kot bolneg človeka, so: Nermina Halilović Šmajdek, odločevalka o ljubljanskih stanovanjskoh namestitvah kot absolutna uradnica, ki ima na voljo sodstvo in policijo, da ji služita – na Javnem stanovanjskem skladu. Mestne občine Ljubljana/JSS MOL. p.p. 2012. Zarnikova ulica 3. SI - 1104 Ljubljana Slovenija, EU. E-pošta: jss.mol@ljubljana.si. – tožnica, da sem stari smrdljivi poscanec, ki me je treba ignati iz nujne bivalne enote, ker da tako strašno smrdim, da s svojim smradom v taki enoti rušim domovanje stanovalcev, ki o čem takem nič ne vedo Sašo Rink – direktor Javnega stanovanjskega sklada. Mestne občine Ljubljana/JSS MOL, s svojim kab Inetom in iluzornim kakor celo nkakšnim nadzornim svetom v svojih apriorizmih – ta me toži, ne da bi se prepričl karkoli omeni življenjsko bivalno, da sem stari smrdljivi poscanec, ki me je treba ignati iz nujne bivalne enote, ker da tako strašno smrdim, da s svojim smradom v taki enoti rušim domovanje stanovalcev, ki o čem takem nič ne vedo Matej Babšek, zaposlen na Centru za socialno delo/ CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Šiška pomočnik diektorice in bezobzirno napadaški vodja enote kverulantski sumničavec in ovduh forenzični psihiatrinji, da me je treba deložirati kot opavilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika ter me pod prisilo s posebnim nadzrom in brez moje privolitve odgnati na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v kaero drugo umobolnico Nataša Habič, zaposlena na Centru za socialno delo/ CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Šiška,šravnica kot Babškova zastopnica na ljubljanskem okrajnem sodišču, poslana, prav tam, da me s sklepom sodišče v nepravdni zadevi, z naklepom kot kverulantska ovaduhinja forenzični psihiatrinji, kot opavilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika ter me pod prisilo s posebnim nadzorom in brez moje privolitve vrže, sicer bolnega 74 let starega ustvarjalca z Dg. Popuščanje srca, na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v katero drugo umobolnico Nika Bobek, možna Babškova zastopnica na ljubljanskem okrajnem sodišču, poslana, prav tam, da me s sklepom sodišče v nepravdni zadevi, da me kot opravilno nesposobnega slovenskega pisatelja in esejista, likovnega umetnika in urednika pod prisilo s posebnim nadzorom in brez moje privolitve vrže, sicer bolnega 74 let starega ustvarjalca z Dg. Popuščanje srca, po srčni operaciji, v namestitev na zaprti oddelek državne norišnice v Ljubljani ali v katero drugo umobolnico dr. Bojana Avguštin Avčin, dr. med.,sodna izvedenka, zaposlena, kot pravi, na Centru za mentalno zdravje v Ljubljani, sicer uradno na Psihiatrični kliniki Ljubljana, Studenec 48, 1260 Ljubljana – Polje, sicer na drugem naslovu Rožna dolina, cesta VIII 28A, 1000 Ljubljana, ki trdi s svojim forenzičnim mnenjem posredovanem uradno ljubljanskemu okrajnemu sodišču, da po bifejskem obisku pri meni kot preiskovancu, ne pa 74-letnemu bolniku po operaciji srca - »gre za kombinacijo specifične osebnostne motnje narcističnega kroga in po kliničnem vtisu razpoloženjske, depresivne motnje (z opustitvijo jemanja zdravil kot vrsto avtodestruktivnega vedenja ter vsaj začetni kognitivni upad«, ko je v nekaj minutah ocenila kot nenapovedana v nujni bivalni enoti, kot »zadušljivi sobi« pri povsem odprtem oknu, »po tleh v kuhinjskm delu je za hip nedvomno opazila manjše živali, ki jih ni uspela prepoznat«, »V bivalni enoti je poleg postelje Vladimirja Gajška bil še dodten, razpadajoč in umazan, jogi«... Niti z besedico čes takga ni rekla ob obisku ne potem Vladimirju Gajšku, verjetno dogovorjena s kverulantskimi ovaduškimi sumničvci iz CSD Ljubljana Šiška. Kot aka je forenzičarka vtrajal v svojih nesmiselnih pretiravanjih, z katere je dobro plačana, ko se izživlja s krivico nad nič hudega slutečim bolnikom, ki ga spremeni v preiskovanca, tako rekoč v neprištevno nevarnega storilca, s katerimi, sodeč po javnih objavah v tiskovinah, ima opravka, zlasti z morilci. Dr.Andreja Bahovec, dr. med., zaposlena na Zravstvenem domu Ljubljana/ZD – ŠIŠKA, Enota Šiška, Derčeva 5, 1000 Ljubljana, me, moja osebna zdravnica, na sodni obravnavi ni štela za opravilno nesposobnega, saj redno hodim na zdravniški pregled in jemljem kot njen pacient stalno terapijo, prav tako me je obiskala v nujni bivalni enoti, ko me je z rešilcem odpeljala v kardiološko urgenco UKC Ljubljana. Ker mi je, že omenjeni pomočnik direktorice ali vodja CSD Ljubljana Šiška Matej Babšek, s socialno delavko, vodjo postopka za dodelitev denarne socialne pomoči iz javnih sedstev Tanjo Harisch Luknež, z odločbo odrekel in odpravil, kljub bančnemu izpisku, da sem bil brez dohodkov, pravico do denarne socialne pomoči iz javnih sedstev, 74 letnemu varstveni dodatek in resnemu bolniku osnovno zdravsveno zavarovanje, je moja osebna zdravnica, da me zaščiti, ukrepala tako, da je napisala zdravniško potrdilo, s katerim je na omenjenem CSD le omogočila pridobitev omenjenih pravic – ne pa tudi pravice do izredne denarne pomoči iz javnih sredstev (za nakup uhalne plošče, s ceno 40€). Vodja CSD Ljubljana Šiška Matej Babšek in socialna delavka, vodja postopka za dodelitev denarne socialne pomoči iz javnih sedstev Tanja Harisch Luknež pričakujeta konec koronavirusne pandemije, da mi z odločbo znova, kot prej že nekajkrat, odpravita denarno socialno pomoč iz javnih sedstev, vsaj že 75 letnemu varstveni dodatek in osnovno zdravsveno zavarovanje, saj ju, v birokratščini, realni socialni ne zdravstveni status ne zanima, ko naj me pošljeta kot opravilno in poslovno nesposobnega v državno norišnico, čepav mi ta CSD po sodnem odloku določi kot pravna oseba tudi skrbnika ali skrbnico. Kverulantska dogovorna kolaboracija med CSD Ljubljana Šiška s sodno psihiatrijo in posledično z okrajnim sodiščem je evidentna. Tko se v taki sprijetosti, kot dokažem, dogaja v Republiki Sloveniji po Thomasu Szaszu in drugih naprednih psihiatrih že nova inkvizicija, tokrat kot ndomstna politična tajna policija.

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Franc Bogovič: Dosežen zgodovinski dogovor glede zmanjšanja toplogrednih izpustov v EU